welcome to afif haikal official blog

I made this blog just for fun ! To all readers =ENJOY != .




about blogger

My photo
skudai,johor, johor darul ta`zim, Malaysia
-Study kat University Of Oxford -Law Degree *tolong jangan pecaye, aku tipu je . :D

Saturday, March 12, 2011

fixed bike. uwww...

In Australia, "fixed-wheel" is the normal term for the subject of this article — meaning the opposite of freewheel, and "fixed-gear" usually refers to a single-speed bicycle.

A fixed-gear bicycle (or fixed-wheel bicycle, sometimes known in the USA as a fixie) is a bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast — the pedals are always in motion when the bicycle is moving.
The sprocket is screwed or bolted directly onto a fixed hub. When the rear wheel turns, the pedals turn in the same direction.This allows a cyclist to stop without using a brake, by resisting the rotation of the cranks, and also to ride in reverse.
Track cycling in a velodrome has always used fixed-gear track bikes, but fixed-gear bicycles are now again used on the road,a trend generally seen as being led by bicycle messengers.

Dalam erti kata lain, fixed-gear adalah basikal prewel mati. :D
pwweetttt... hehe :D

thanks wikipedia for the info !

Monday, January 3, 2011

kerja-kerja !

Hari ni aku pegi applied keje kat WATSONS personal care store..




tp x tau lah dapat ke tidak . Harap2 dapat lah, kalo x dapat.... aku peduli ape ! aku nak jugak ! HAHHA .

p/s : kalau x dapat jadi mcm dr. rozmey yg cute tu, jadi mcm julian assange pon ok gak .

azam tahun baru .

title kat atas ni agak poyo sikit, tp aku peduli ape ! HAHHA
tahun lepas azam aku nak kumpul duit sampai bole beli ferrari f430 macam yang kat bawah ni .




tapi xkesampaian, so aku cancel je azam taon lepas . azam baru aku skarang plak nk carik keje sampai dapat . amacam ? berjaya x ayat ? ade macam dr. Rozmey x ? HAHAH




cubalah produk sy, rambut anda akan cantik seperti rambut sy . WTF !

bagai monyet dapat cheese burger .


tamat lah sudah SPM......









rasa lepas abis SPM mmng seronok cam makan cheese burger cecah sambal belacan .fuhh!! haha . dari pagi sampai malam aku enjoy sampai x ingat dunia . tapi.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sekarang aku x tau nak buat ape ngn idop aku, mak aku soh keje aku malas, soh tolong dia pon malas. Aku rasa kalo lg 2,3 ari aku cam gini sah2 kene halau rumah . HAHHA .

Wednesday, September 29, 2010

ketupat dan rendang

selamat hari raya kepada semua.......:D
MAAF ZAHIR & BATIN

Raya 2010 mmng seronok, sampai lupe 23 SEP ni aku kene duk dalam dewan amik paper SPM.. hahha...raya lain, SPM lain lah bro.. mana boleh campur aduk..

sooo..... kita enjoy!! dan tunggu result SPM yang 'cantik'..HAHAHA





Monday, August 30, 2010

happy birthday Malaysia!!!





selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-53 tahun kepada manusia-manusia yang beranak kat malaysia yang indah ni.Sebenarnya kita kena rasa diri kita ni sangat bertuah sebab mak kita beranakan kita kat malaysia.Pasal ape...kita lahir2 je dah ade segala2nya depan mata,tak payah susah-susah nak kena berperang dengan orang jepun yang berjiwa atau berhati sundal!!tak payah susah2 nak kena dengar cakap mat salleh yang kuat tipu.. pusing situ pusing sini, last2 sape yg rugi??....hmmm
fikir-fikirkan lah...

Cakap banyak2 pun tak boleh buat ape jugak, bende tu semua dah jadi history..Kat sekolah, sejarah aku pun bukanlah bagus sangat, selalu lah jugak fail..hehe
so.. selamat hari merdeka lah yee...

Friday, August 20, 2010

selamat berpuasa!!


salam ramadan kepada seluruh umat islam didunia..

SILA JANGAN PONTENG PUASA!!
*kalau x puasa kena naik van jenazah..hehe
malu beb..

video bar

Loading...